Procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie

Bedrijven groeien. En na een tijd blijkt dat je medewerkers de dingen doen “omdat ze het nou eenmaal zo doen”. Ze voelen echt wel aan dat het misschien gemakkelijker kan, maar gewoon door blijven gaan is nu eenmaal gemakkelijker.

Ik breng de huidige processen in kaart op basis van interviews met de betreffende medewerkers. Door mijn nieuwsgierigheid is het voor mij heel eenvoudig om door te vragen naar het “hoe” en het “waarom”. De processen schrijf ik uit met daarbij een complete procestekening. Vervolgens stel ik een plan van aanpak op van stappen die volgens mij genomen moeten worden om tot het ultieme plaatje te komen. U beslist natuurlijk zelf welke stappen uitgevoerd gaan worden.

Om te  voorkomen dat het hierbij blijft begeleid ik graag bij de uitvoering van de gekozen stappen. uiteraard verliezen we hierbij de medewerkers niet uit het oog. Ik houd tijdens dit proces zeer duidelijk ook rekening met de stemming en veranderbereidheid van de medewerkers. Samen komen we zo tot het meest efficiĆ«nte proces!